Ima a békéért

Folytatódik a közös ima elsőszombatokon

Szeptember 11-én a Szent István Bazilika előtt imádkoztuk közösen a rózsafüzért hazánkért és a világ békességéért, meghívva az egész országot, hogy csatlakozzanak a plébániák, közösségek is. Mostanra ez az ima szinte hagyománnyá vált.

Úgy érezzük, hogy ereje van a közös Istenhez fordulásunknak, érezzük, hogy a szívünkben kell először megszületnie a békességnek. Mi arra a békére vágyunk, amelyet Jézus megígért, amely minden értelmet meghalad és amelyet a világ nem vehet el tőlünk.

Az októberi alkalom Magyarok Nagyasszonya ünnepén a Budai Várban volt, a novemberi Szent Imre herceg napján a Szent István Bazilikában, a decemberi pedig a Hősök terén, hazánk védőangyalának, Gábriel arkangyalnak a lábainál. A folytatást elsőszombatokra tervezzük, mert ez hagyományosan Mária Szent Szívének napja, a helyszín májusig ismét a Bazilika lesz.

Januárban a Szeretetláng Közössége vezette a közös imát a Bazilikában, februárban a Szociális Testvérek Társasága vállalta ezt a szolgálatot, márciusban pedig a Regnum Marianum közössége. Az áprilisi találkozón a Családok Jézusban Közösség szolgált a Bazilikában, a júniusi alkalom pedig különleges volt: ismét a Budai Várban jártunk körül imádkozva.

Következő alkalmak:

LEGKÖZELEBB SZEPTEMBERBEN!

Aktualitásokért látogass el az Emmánuel Közösség Facebook oldalára!